Teksteistä vastaa Naja, ja avustajana toimii Kärmes

tiistai 12. marraskuuta 2013

Köyhät syntiset osa 1

Viime aikoina mediassa on ollut pinnalla Töölöläisten hätä asuntojensa arvon laskusta kun naapurissa on "narkkaritalo". Kyse on Sininauhasäätiön tukemasta avustetusta asumisesta pitkäaikaistyöttömille nuorille. Kyseessä ei siis ole mikään päihdeongelmaisten asuntola, vaikka toki tällaiset asiat ruokkivat toisiaan. Ihmisiä tuntuu kuitenkin huolestuttavan pääasiassa talon hyvä sijainti Helsingin Ruusulankadulla, jossa asuu kunnon ihmisiä (joku ihan oikeasti kommentoi näin). En ole kuullut juurikaan kommentteja siitä, miten paha tilanne ylipäätään on, se että työttömyysprosentti on korkea, ja kasvaa kokoajan.

Pahin julkaisu aiheesta oli Perussuomalaisten (olisitko arvannut?) kansanedustaja, komisario Tom Packalenin puheenvuoro Uusi Suomi-julkaisussa. Tämä mies haluaa nämä narkkarit pois silmistä häiritsemästä ja pelottelemasta naapureitaan. Tueksi mielipiteelleen poliisimies esittää tilastot kuinka usein virkavalta on talossa vieraillut. Ettei vain tieto siitä ketä talossa asuu alentaisi kynnystä tehdä ilmoitusta siitä miten kovalla musiikki soi..

Itseäni raivostutti eniten se välinpitämättömyys jolla Packalen sekä useat kommentoijat suhtautuvat todellisiin ongelmiin. "Mitä järkeä on yhteiskunnan varoilla kustantaa heille turvaton ryyppy- ja huumekämppä?" Mitä niillä yhteiskunnan varoilla sitten pitäisi tehdä? Ostella lisää torkkupeittoja kansanedustajille? Perussuomalaiset paasaavat siitä miten Suomessa hyysätään maahanmuuttajia ja jätetään syntyperäiset suomalaiset vaille apua. Tässä on jotakin mitä meikäläisen aivoparat eivät ymmärrä..

Tässä vielä aiheesta `Jaken`kommentti IS:n sivuilta: "Kertokaas kukkahattutädit sun muut asian puolustajat ne oikeat faktanne, joilla perustelette, että tällainen johtaa mihinkään hyvään? Kyllähän se nyt vaan on niin, että narkkarin tai muun päihderiippuvaisen pitäisi ensin pystyä olemaan ilman kamaa ja opetella normaalia elämää, ensi alkuun mahdotonta olla missään ihmisten keskellä, ehkä sitten joskus kuiville pääsemisen jälkeen pitäisi tollasia kokeiluja tehdä." Ihmisten keskellä? Voi helvetti, oikeasti.

Narkkarit, juopot, sekakäyttäjät, väkivaltaiset ihmiset ja vaikka ketkä aiheuttavat valtavasti pahaa. Näitä kuitenkin löytyy kaikista yhteiskuntaluokista, kaikilta asumisalueilta ja riippumatta lähtökohdista, jokainen raitistunut on suuri säästö yhteiskunnalle.

Ps: Mä varmaan jatkan myöhemmin, persut on yks mun lempiaiheista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa!